JOPO

Haku lukuvuodelle 2018-2019

JOPO-opiskelusta kiinnostuneille ja heidän huoltajilleen järjestetään infotilaisuudet maaliskuussa 2018. Hatanpään koulussa 12.3.  Etelä-Hervannan koulussa 13.3. Takahuhdin ja Tesoman koulussa 14.3. Jokaisen alkamisaika on klo 18.

-Etelä-Hervannan koulussa käynti hammashoitolan sisääntulosta. Paikkana ruokala, joka sijaitsee alemmassa kerroksessa.

JOPO-luokalle haetaan sähköisellä hakulomakkeella.  Hakuaika on 19.3.-8.4.2018.

Kaikki hakijat haastatellaan viikkojen 16-18 aikana.

Hakijat saavat sähköpostin valinnoista 11.5.2018 klo 15.

Valitun on otettava JOPO-paikka vastaan 17.5.2018 klo 15 mennessä sähköpostilla tai puhelimitse.

Sähköinen hakemus on avoinna. Hakemukseen pääset klikkaamalla tätä.

Oppilaiden tekemän esittelyvideon joposta voit katsoa kilikkaamalla tätä

Lisätietoa Tampereen JOPOsta saat täältä.

Joustava perusopetus

JOPO-toiminta alkoi valtakunnallisena hankkeena vuonna 2006, ja nykyisin se on Tampereella perusopetuksen vakiintunutta toimintaa. JOPO-ryhmiä Tampereella on neljä; Etelä-Hervannan, Hatanpään, Takahuhdin ja Tesoman kouluilla. JOPO-ryhmien oppilaat ovat 9. luokkalaisia, ja heidän kanssaan työskentelee työparina opettaja sekä nuoriso-ohjaaja.

Opetus JOPO-ryhmässä toteutetaan joustavasti yleisen opetussuunnitelman mukaisesti. Perinteisen luokkaopiskelun lisäksi JOPOssa painotetaan toiminnallisuutta ja työpainotteisuutta (mm. työpaikkaopiskelujaksot, leirikoulut, yritysvierailut, koulutuskokeilut ammattiopistoissa sekä erilaiset vierailut ja tutustumiskäynnit).

JOPO-toiminnan tavoitteena on tukea nuoren koulunkäyntiä, arjen hallintaa sekä sitoutumista opiskeluun myös peruskoulun jälkeen. Käytännönläheisempi tapa oppia voi parantaa koulumotivaatiota ja auttaa nuorta suorittamaan peruskouluopinnot loppuun omien kykyjen mukaisesti. Tärkeä tavoite on myös selkiinnyttää kunkin oppilaan tulevaisuuden näkymiä.

JOPO-toiminta tapahtuu perusopetuksen yhteydessä ja on tarkoitettu yleisopetuksen oppilaille, joilla on vaikeuksia suoriutua peruskoulusta. JOPO-opetus sopii erityisesti niille oppilaille, joiden opintomenestys ei ole vastannut tavoitteita tai oppilaan todellista osaamista. JOPO-luokan oppilaat noudattavat perusopetuksen opetussuunnitelmaa ja saavat samanlaisen päättötodistuksen kuin muutkin yhdeksäsluokkalaiset. Tavoitteena on keskiarvon nostaminen ja peruskoulun päättötodistuksen saavuttaminen.

Vastaamme mielellämme mahdollisiin kysymyksiinne!

Jopo-luokan opettaja Aki Huotari p. 040 800 4275

aki.huotari(at)tampere.fi